HOME ONZE CLUB THE EURO-REDS
ONZE CLUB LIDMAATSCHAP LEDENNIEUWS EURO-REDS WEST-VLAANDEREN CONTACTEER ONS
Onze sponsors:

Naar Kimpelkaffee, Bilzen Kimpelkaffee
Eikenlaan 27
3740 Bilzen

Supportersclub 'The Euro-Reds' Bilzen: wie zijn wij?
Drie Standardfans steken hun koppen bij elkaar. Guy, Herman en Dédé vinden dat het tijd is voor een eigen supportersclub van Standard de Liège in Bilzen (en omgeving) om reizen met de bus naar uitwedstrijden te organiseren. En zo wordt in Café Big Louis op een zwoele woensdagavond (het kan ook een regenachtige zijn geweest, dat weten we niet meer) na de oefenwedstrijd tegen AC Milan een oprichtingsdrank georganiseerd. Op 2 augustus 1995 is The Euro-Reds Bilzen een feit.

De drie konden toen niet weten dat dit initiatief zou uitgroeien tot één van de grootste supportersclubs van Vlaanderen. The Euro-Reds Bilzen heeft stamnummer 51 en meer dan 500 leden.

The Euro-Reds Bilzen organiseert bij uitwedstrijden in binnen- en buitenland gezamenlijke busreizen. Voor Europese wedstrijden, die niet per bus te bereiken zijn, wordt desnoods een vliegtuig ingezet. Ondertussen worden Dédé en Herman (Guy overleed in mei 2019) bijgestaan door ongeveer een 10-tal vrijwilligers en financieel ondersteund door enkele sponsors.
Je kunt bij Dédé terecht voor abonnementen, tickets voor uitwedstrijden, bekerwedstrijden en natuurlijk de Europese matchen.

Sinds een paar jaar hebben wij ook een zustervereniging in West-Vlaanderen.
The Euro-Reds West-Vlaanderen
(Overname De Westkant) onderhoudt innige banden met onze vereniging. Dat resulteert nu enkele jaren in de beruchte "kip-met-friet-happening". Sinds kort hebben ze een eigen pagina op onze website. Voor meer informatie over Euro-Reds West-Vlaanderen klik hier.

Het is bijna onmogelijk om alle verhalen van de afgelopen jaren hier neer te schrijven. Naar onze Facebookpagina.We hebben dat vroeger
gedaan via onze nieuwsbrief (The Euro-Reds Star). Met de uitgave van deze nieuwsbrief zijn wij enkele jaren geleden gestopt. Nu kun je ons volgen op de eigen pagina op Facebook.

Het bestuur van The Euro-Reds Bilzen constateert jammer genoeg dat de belangstelling voor uitwedstrijden per bus steeds minder wordt. Er is een vaste kern van 40-45 leden die meegaat (plus de 10-15 vaste klanten uit West-Vlaanderen) en ongeveer 20 personen, die de verplaatsing per auto doen. Natuurlijk, het vertrek van 11 bussen richting Brussel voor het bijwonen van de Finale van de Beker van België in 2007 is één van de hoogtepunten van de laatste jaren, maar toch. Bij een "gewone" uitwedstrijd in de competitie mag de bus best voller zitten ...

Naar Kimpelkaffee, BilzenOpstapplaats Bilzen:
Kimpelkaffee,
Eikenlaan 27,
3740 Bilzen
Stedelijke Sporthal Kuringen-HasseltOpstapplaats Hasselt:
Stedelijk Sporthal Kuringen,
Grote Baan 171,
3511 Hasselt

 

 

©2007-2024 The Euro-Reds Bilzen
Sitemap | Webmaster